Gå videre til innhold
Innfører ny smart nettleie

Pressemelding -

Innfører ny smart nettleie

Glitre Energi Nett innfører «smart nettleie» med lavere nettleie for alle husholdningskunder fra kl. 22 om kvelden til kl. 06 om morgenen i vintermånedene. Da kan du lade elbilen sikkert og billigere – mens du sover. 

-Vi må utnytte strømnettet vårt smartere gjennom døgnet, for å utsette eller unngå behov for å bygge ny kapasitet. En kapasitet vi egentlig ikke trenger om vi bruker nettet smart. Om natten er det god plass i nettet, derfor innfører vi i Glitre Energi Nett lavere nettleie om natten, sier Tore Morten Wetterhus, administrerende direktør i Glitre Energi Nett

-Vi ønsker å bruke gulrot, og ikke pisk. Vi skal være med på å elektrifisere samfunnet og bidra til å nå Norges klimamål. Da trenger vi et godt og sterkt nett med god kapasitet. Men vi må ta i bruk den ledige kapasitet i nettet, før vi bygger mer nett. Da tror vi på å gjøre det billigere for kunden, i stedet for å sette prisen opp, sier han.

Nettselskapet anbefaler at man lader elbilen på natta, og sparer penger på det. For en husholdning med elbil og gjennomsnittlig strømforbruk kan besparelsen bli rundt 1000 kroner, inkludert strømprisen. Ny pris mellom kl. 22 og kl. 06 er 35,70 øre pr kWh inkludert avgifter. Det er en reduksjon på 14 øre pr. kWh på energileddet i nettleien.

-Merk at vi fraråder å bruke oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel om natten. Det har med brannsikkerhet å gjøre, og vil uansett gi en særdeles liten besparelse. Tørketromler oppvaskmaskin og vaskemaskiner er noen av de vanligste brannårsakene blant elektriske artikler i dag, så i tråd med brannvernforeningen og eltilsynet anbefaler vi ikke at dette brukes om natten eller når man ikke er hjemme. En vask sparer man dessuten bare noen øre på. Det er ikke verdt risikoen, sier Wetterhus.

I Norge er man vant til å ha et strømnett som tåler at alle bruker den strømmen de trenger når de trenger den. Mange moderne apparater er mer energieffektive enn før, men krever mye strøm i korte, mer intensive perioder. Da må nettet enten bygges ut for å tåle økt «rushtid» i nettet, eller kapasiteten som allerede er i nettet kan utnyttes bedre. Det vil etter hvert bli innført nye prismodeller på nettleie over hele landet. Hensikten er å skape insentiver for mest mulig optimal bruk av nettet og dermed holde nettleien lavest mulig for kundene i årene som kommer.

-Klarer vi å utnytte nettet bedre når det er ledig plass, vil samfunnet kunne spare store beløp, og dermed bidra til å holde nettleien lavere. Vi tror dette er et første steg i riktig retning, så vil det komme flere endringer fremover, avslutter Wetterhus.

NVE – Norges vassdrags- og energidirektorat la nylig fram et forslag til et nytt system for nettleien, hvor formålet er å bidra til en effektiv utnyttelse av strømnettet, og slik sikre at nettleien for husholdninger over tid blir så lav som mulig. En slik omlegging vil også legge bedre til rette for å erstatte fossil energi med elektrisk energi. 

Tore Morten Wetterhus

Related links

Emner

Kategorier

Regions


Glitre Energi eier, utvikler og drifter livsnødvendig infrastruktur basert på den fantastiske vannkraften! Vi produserer 100 % fornybar energi og leverer den helt fram til de tusen hjem og virksomheter. Vi har fokus på å skape store verdier lokalt, ta miljøansvar og være en pådriver for et helt elektrisk samfunn.

Pressekontakt

Ragnhild Ask Connell

Ragnhild Ask Connell

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 99246664

Vi gjør morgendagen helt elektrisk!

Glitre Energi eier, utvikler og drifter livsnødvendig infrastruktur basert på den fantastiske vannkraften. Vi produserer 100 % fornybar energi, og leverer den hjem til de tusen hjem og virksomheter. Vi har fokus på å skape store verdier, ta miljøansvar og være en pådriver for et helt elektrisk samfunn.

Glitre Energi AS
Grønland 67
3045 Drammen