Gå videre til innhold
Strømmens dag!

Nyhet -

Strømmens dag!

Strøm gir oss lys, varme og opplevelser døgnet rundt – hele året. Strøm er viktig i dag, og blir enda viktigere i morgen for å løse klimaproblemene. Torsdag 23. januar markerer vi Strømmens dag.

Har du tenkt over at uten strøm ville vi verken hatt mobiltelefon, elektrisk oppvarming, opplyste gater eller moderne sykehus? Og at fornybar, utslippsfri kraftproduksjon er en viktig del av klimaløsningen? Over hele verden investeres det i fornybar energi for å redusere fossile utslipp.

Strøm er viktig i dag – og blir enda viktigere i morgen. Derfor markeres Strømmens dag både i Norge og resten av Norden torsdag 23. januar.

– Vi bruker strøm fra vi står opp til vi legger oss og tar det egentlig som en selvfølge å ha lys og varm kaffe på morgenkvisten, for ikke å snakke om en varm dusj, sier Ragnhild Ask Connell i Glitre Energi.

Glitre Energi er til stede både på Magasinet i Drammen, Stortorvet på Kongsberg, Liertoppen i Lier og på Smietoget på Gran i dag for å feire Strømmens dag! De som kommer innom er med i konkurransen om å vinne en måneds gratis strøm!

Visste du forresten dette?

  • Norske forbrukere kjøper over 10 millioner elektriske apparater hvert år
  • Fornybar vannkraft produserer 96 prosent av strømmen i Norge
  • Strøm gir fulladet mobil for 4 kroner i året
  • Strøm gir energi til 13 millioner kaffekopper hver dag
  • En elbil koster 80 prosent mindre i drivstoff enn en bensinbil og sparer klimaet for 20 tonn CO2 gjennom levetiden
  • Det norske kraftnettet er så langt at det rekker nesten åtte ganger rundt ekvator
  • 15 000 mennesker jobber hver dag for å sikre at vi alle får den strømmen vi trenger

Konkurranse for unge

Har du en favoritt-ting som går på strøm? Kanskje er det en mobiltelefon, et nettbrett eller en Playstation? Eller kanskje en elektrisk gitar, et keyboard eller en bærbar smart-høyttaler? Energi Norge inviterer alle som er under 19 år til å lage en videosnutt med sin favoritt-ting som går på strøm. De fem beste videoene vinner et sett med Apple Airpods 2!

Mer om konkurransen finner man her.


Glitre Energi eier, utvikler og drifter livsnødvendig infrastruktur basert på den fantastiske vannkraften! Vi produserer 100 % fornybar energi og leverer den helt fram til de tusen hjem og virksomheter. Vi har fokus på å skape store verdier lokalt, ta miljøansvar og være en pådriver for et helt elektrisk samfunn.

Pressekontakt

Ragnhild Ask Connell

Ragnhild Ask Connell

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 99246664